Hoofdcontent

De inschrijving voor het Sportcafé is geopend!

3 oktober 2023

Sportcafé Missie Maashorst

Op 8 november organiseren wij opnieuw een Sportcafé! De avond staat in het teken van sociale veiligheid in de sport.

 

Dankzij vele clubs beleven duizenden inwoners uit Maashorst jaarlijks enorm veel plezier aan sport. Helaas wordt dit plezier nog te vaak geschaad door grensoverschrijdend gedrag. Alleen al vorig jaar kwamen er 40% meer meldingen van grensoverschrijdend gedrag binnen dan het jaar ervoor. Elke melding geeft ons de kans om de sport veiliger te maken. Voor clubs zijn er verschillende tools beschikbaar om een fijn en sociaal veilig(er) sportklimaat te bevorderen. Hoe je daar concreet mee aan de slag kunt? Dat vertellen we je graag tijdens ons Sportcafé op woensdag 8 november!

 

Kom je naar het Sportcafé, dan krijg jij:

  • Inzicht in de basiseisen sociale veiligheid: waarom zijn er basiseisen en hoe kun je daar als club mee aan de slag?
  • Inzicht en praktische handvatten rondom het thema sociale veiligheid en beschikbare hulp.
  • De kans om vragen te stellen aan een expert van Centrum Veilige Sport Nederland.
  • Tijd om kennis uit te wisselen met andere clubs uit Maashorst.
     

Naast de organisatie van het Sportcafé zijn wij achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe campagne. Deze campagne wordt tijdens het Sportcafé gelanceerd door wethouder Harold van den Broek. Zet jij je in voor plezier en sociale veiligheid bij jou op de club? Schrijf je dan uiterlijk 31 oktober in via het aanmeldformulier.

Aanmelden Sportcafé

 

Het Sportcafé vindt plaats bij JBC Plop (Sportlaan 3 in Uden) en duurt van 19.00-21.30 uur. Daarna is er nog tijd om onder het genot van een drankje na te praten met andere clubs.