Hoofdcontent

Gemeente Maashorst vindt het belangrijk dat iedereen in de gemeente mee kan doen aan leuke activiteiten, zoals sporten, zwemmen, een schoolreisje of muziekles. Ook als daar thuis geen of weinig geld voor is. Er zijn een aantal regelingen waar je dan gebruik van kunt maken. Hieronder leggen we uit waar de verschillende regelingen voor bedoeld zijn.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds betaalt voor kinderen tot en met 17 jaar (een deel van) de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, theaterschool of een andere creatieve cursus. Een aanvraag gaat altijd via een intermediair. In Maashorst kun je hiervoor terecht bij Leergeld Maashorst, Ons Welzijn, Compass, Jeugdbescherming Brabant of Koraal Groep. Meer informatie is te vinden op: www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Stichting Leergeld Maashorst
Stiching Leergeld wil jouw kind(eren) graag helpen. Zo helpen zij met de aanschaf van sportschoenen, een ouderbijdrage of contributie als daar even geen geld voor is. Want kinderen die sporten zijn gezonder en maken nieuwe vriendjes. Muziekles helpt kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. En samen naar school kunnen fietsen, maakt dat je erbij hoort. Wil je meer informatie? Kijk dan eens op de website en neem contact op. 

Activiteitenfonds voor inwoners vanaf 18 jaar

Heb je te weinig geld om lid te worden van een sportclub of het nemen van muzieklessen, dan kun je een bijdrage krijgen van het activiteitenfonds. Op www.gemeentemaashorst.nl/activiteitenfonds vind je meer informatie over de regeling en kun je een aanvraag doen.


Ook is er door de gemeente een informatiegids waarin je meer informatie kunt vinden over andere regelingen.

 

Wil je meer informatie over een regeling? Neem dan contact op met Bernadet Schutter (06-83657079) van Missie Maashorst of stuur een mail.

Mail Bernadet