Hoofdcontent

Gratis ondersteuning voor sportverenigingen uit Maashorst

Missie Maashorst heeft als doel inwoners van jong tot oud in beweging te brengen. Uit onderzoek blijkt dat sportverenigingen dé plek zijn waar mensen het langst actief zijn. Toch zien we dat het voor verenigingen vaak lastig is om geschikte vrijwilligers te vinden en sportaanbod te bieden dat past bij de wensen van de leden.
Het goede nieuws is dat je er niet alleen voor staat. Missie Maashorst is er om jou te helpen bij uitdagingen van jouw club en kansen aan te grijpen om nóg meer mensen in beweging te brengen. Altijd met het doel om jouw club toekomstbestendig(er) te maken. Loop je ergens tegenaan en ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wij komen graag kennismaken! Een greep uit de thema's waar wij clubs bij helpen:

  • Een sociaal veilig sportklimaat (gedragscodes opstellen, VOG's aanvragen, een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aanstellen/opleiden, etc.)
  • Ledenwerving en -behoud
  • Een gezonde sportomgeving (denk aan rookvrije accommodatie, alcoholpreventie, gezond(er) kantine aanbod)
  • Sponsoring
  • Werving en behoud van vrijwilligers


Wil je hier meer over weten of een afspraak maken? 

   

Stuur Lieke een mail

Sportcafé en themabijeenkomsten

Ieder jaar organiseren wij verschillende themabijeenkomsten en één Sportcafé voor alle sportaanbieders uit Maashorst. De themabijeenkomsten organiseren we op basis van behoeften van clubs. Merken we dat er veel clubs zijn die een vertrouwenscontactpersoon op willen leiden? Dan organiseren we daar bijvoorbeeld een training of themabijeenkomst voor.

Het Sportcafé organiseren we één tot twee keer per jaar en staat in het teken van ontmoeten en inspireren. Je ontmoet hier andere verenigingen uit de gemeente, waardoor je je netwerk uit kunt breiden en ervaringen uit kunt wisselen. Ook staat er tijdens het Sportcafé een thema centraal dat alle clubs helpt te bouwen aan een nóg mooiere toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief

Eén keer in de zes tot acht weken versturen wij een nieuwsbrief naar alle sportverenigingen in de gemeente Maashorst. In deze nieuwsbrief delen we handige informatie over subsidies, interessante bijeenkomsten, Sjors Sportief, Max Vitaal en allerlei andere dingen die jou als sportvereniging klaarmaken voor de toekomst. Ontvang je nog geen nieuwsbrief? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Houd er rekening mee dat de nieuwsbrief de eerste keer mogelijk in je ongewenste mail terechtkomt. Het helpt om je ongewenste mail regelmatig te bekijken en ons te markeren als veilige afzender.

Aanmelden nieuwsbrief